5 handige apps voor senioren

apps voor ouderen

Ook senioren gaan mee met de tijd: steeds meer ouderen maken gebruik van een smartphone. Hierbij kunnen zij ook gebruik maken van diverse apps die speciaal voor senioren zijn ontwikkeld. Hier vind je 5 handige apps die elke senior zou moeten hebben.

Find my Phone

Een ergernis die veel mensen overkomt: niet weten waar je de smartphone hebt gelaten. Find my phone past perfect in het lijstje van hulp apps voor ouderen gezien het een stuk makkelijker wordt om een telefoon terug te vinden. Dit zal een flinke frustratie wegnemen. Ook is het zeer handig bij het zoeken van verdwaalde, demente senioren.

SOS alarm

Nog een belangrijke kandidaat op de lijst van hulp apps voor ouderen is SOS alarm. Je kunt tenslotte ergens vallen of/en vast komen te zitten. Met een botbreuk kan je natuurlijk geen kant op en dan zijn het natuurlijk ideaal zijn als je net als in het ziekenhuis op een knop drukt om hulp te laten komen. Hiervoor is de SOS alarm bedoeld: je stuurt een signaal naar familie en vrienden om te laten weten dat je in de problemen zit.

apps voor senioren

Beter zien

Vele senioren hebben last van een verminderd zicht en zien daardoor niet alles meer even goed. Dankzij de app Beter zien heb je de mogelijkheid om het scherm leesbaar te maken: je stelt de kleuren en het contrast in voor een betere ervaring. Ook geeft de app de mogelijkheid om teksten voor te lezen.

Miess agenda

Voor senioren kan het plannen vaak wat moeilijker zijn. Om een overzichtelijke agenda aan te houden waarbij de kinderen ook weten wanneer er een afspraak is, bestaat de app Miess agenda, een waardevolle toevoeging op de lijst van apps voor ouderen. Zo is ook duidelijk voor de familie wanneer er ziekenhuisafspraken zijn.

Senior phone

Als laatste keuze van apps voor ouderen vind je Senior phone. Deze heeft net als de app Beter zien het doel om de telefoon een betere ervaring te geven aan senioren die slechtziend zijn. De weergave van apps en functionaliteit wordt zo simpel mogelijk neergezet.

Aanbevolen artikelen