Beweging houdt je jong en gezond, zowel fysiek als mentaal

sport voor ouderen

Wanneer je ouder wordt, zul je al gauw te maken krijgen met ouderdomskwaaltjes. Zo kun je eerder pijnklachten ervaren, sneller moe zijn en je futloos voelen. Toch hoeft ouder worden helemaal niet te betekenen dat je je mentaal en fysiek minder optimaal voelt. Blijf juist bewegen en ga niet achter de geraniums zitten. In dit artikel lees je alles over waarom je juist actief moet blijven op oudere leeftijd. 

Gezondheidsproblemen bij ouderen
Veel gezondheidsproblemen beginnen pas op een oudere leeftijd. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat je ouder wordt, maar veel problemen zijn ook te verhelpen en te voorkomen door meer te bewegen. Gezondheidsproblemen bij ouderen zoals strakke en pijnlijke gewrichten of depressieve gevoelens, kunnen door meer te bewegen eenvoudig worden opgelost. Sporten geeft positieve hormonen vrij zoals cortisol en adrenaline. Deze geven jouw humeur een echte boost. Ook zijn strakke spieren, gewrichten en veel pijnklachten het gevolg van te weinig beweging. Pak jouw mentale en fysieke gezondheid aan en kom in beweging. 

Nederland in beweging

Sport voor ouderen
Natuurlijk is sporten niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Wanneer je op leeftijd bent ga je niet zo gauw meer een potje voetballen of meedoen aan een tennisles. Toch zijn er genoeg sporten die perfect zijn voor ouderen. Een geweldige sport voor ouderen is bijvoorbeeld yoga. Dit biedt ontspanning en stimuleert de flexibiliteit. Jouw spieren worden weer losser en je hoeft geen intensieve bewegingen te doen. Ook zijn er speciale lessen in aquazwemmen voor ouderen. Bewegen in het water zorgt ervoor dat er geen druk op de gewrichten komt te staan. Dit is een perfecte manier om meer te bewegen zonder pijnklachten. Een rondje wandelen per dag zorgt ook voor een frisse neus en een frisse geest. 

Sporten in huis
Je hoeft de deur helemaal niet meer uit om meer te bewegen. Start iedere dag met Nederland in beweging. Nederland in beweging is een kort tv-programma dat speciaal is ontwikkeld om meer te bewegen. De oefeningen zijn simpel en het vergt niet te veel intensiviteit. Begin iedere dag met een portie beweging door de tv aan te zetten en mee te doen met Nederland in beweging. 

gezondheidsproblemen bij ouderen

Voor jouw algehele gezondheid is het belangrijk om te blijven bewegen op oudere leeftijd. Blijf jong en gezond en blijf bewegen. Veel fysieke en mentale klachten kunnen worden verlicht of zelf voorkomen door genoeg te bewegen. Er zijn veel manieren waarom je kunt sporten op oudere leeftijd. Sport iedere dag fijn is huis voor de tv, wandel een rondje en ontmoet andere mensen om eenzaamheid tegen te gaan of kies een sport dat perfect aansluit op jouw behoeftes.

Aanbevolen artikelen