De 10 leukste sites voor ouderen

De leukste sites voor ouderen

Iedereen heeft natuurlijk al lang het internet ontdekt als plek waar je alle informatie kunt vinden die je zoekt, ook ouderen. Steeds meer senioren gebruiken namelijk het internet om informatie of vermaak te zoeken. Het is dus ook logisch dat daarop wordt ingespeeld met websites die speciaal voor deze doelgroep zijn gemaakt. Ook zijn er steeds meer 50 plus blogs even als 65 plus blogs. We zetten daarom de 10 leukste websites voor ouderen op een rij.

leuke sites voor senioren

Fietsen123.nl

Deze site is niet speciaal bedoeld voor senioren, maar geeft op een speelse wijze informatie over een van de meest favoriete sporten van ouderen. Hier lees je van alles over mooie fietsroutes. Er staan interessante feiten over de fiets en natuurlijk ook blogs op. Verder zijn er specifieke blogs voor 50-plussers en blogs voor 65-plussers beschikbaar. Een leuke site met boeiende inhoud en mooie foto’s!

Omroepmax.nl

De website van omroep Max heeft een grote hoeveelheid informatie speciaal bedoeld voor ouderen. Natuurlijk is er veel aandacht voor de programma’s van de omroep. Maar is er ook nieuws, informatie en een groot aantal handige links te vinden. De ouderen website is snel en gebruiksvriendelijk en beslist de moeite waard voor een dagelijks bezoek.

50plusbeurs.nl

Wil je weten wat er op de 50plusbeurs te beleven valt? Bijvoorbeeld in september in de Jaarbeurs te Utrecht? Deze ouderen website geeft je alle informatie over het grootste evenement ter wereld dat specifiek is bedoeld voor 50-plussers. U kunt daar namelijk 550 stands bezoeken. Veel informatie over entertainment, aanbiedingen en een hoop andere zaken. Een handige overzichtelijke website voor wie van plan is deze beurs te bezoeken!

sites voor ouderen

Anbo.nl

De Anbo is waarschijnlijk de meest bekende belangenorganisatie voor senioren in Nederland. De website van de Anbo is met name bedoeld voor leden. Maar ook voor andere bezoekers zijn er veel informatieve artikelen voor ouderen. Er zijn verschillende gebieden, zoals inkomen, gezondheid en wonen die specifiek gericht zijn op de doelgroep.

Seniorweb.nl

Deze website voor senioren is vooral bedoeld om je door te verwijzen naar de juiste aanbieder. Er is een hoop informatie beschikbaar over computerhulp. De digitale wereld kan voor senioren soms namelijk erg verwarrend zijn. De artikelen zijn duidelijk geschreven en geven voldoende informatie. Je kunt lid worden en wekelijks het laatste computernieuws ontvangen, maar ook de niet betalende gast voelt zich op de site meer dan welkom.

Pcob.nl

De PCOB is een van de grootste ouderenorganisaties in ons land. De website is wellicht vooral bedoeld voor senioren die lid zijn deze ouderenbond. Maar er zijn ook interessante artikelen te vinden die iedere senior zullen boeien. Een mooie combinatie van serieuze onderwerpen en luchtige zaken. Ook hier is er behoefte aan vrijwilligers die functies kunnen vervullen binnen de organisatie.

leukste sites voor ouderen

Fnv.nl

De vakbond FNV is er ook voor senioren. Als je namelijk via de hoofdsite doorgaat klikken naar de seniorenpagina, dan vindt je daar van alles over werk, inkomen, maar natuurlijk ook over het AOW en pensioen. Verder komen hier ook onderwerpen aan de orde die verband houden met zorg & wonen en vrijwilligerswerk. De pagina is eveneens goed verzorgd en gebruiksvriendelijk. Je kunt, indien gewenst, ook contactpersoon voor ouderen worden of fungeren als vrijwilligersconsulent.

Gilde-nederland.nl

Vrijwilligerswerk is voor senioren vaak een mooie manier om iets te doen om midden in de maatschappij te blijven staan. Stichting Gilde Nederland is een overkoepelende organisatie van 50 instituten verspreid over heel ons land. Hier geven vrijwilligers hun tijd belangeloos voor anderen. Als je ook jouw ervaring en kennis wilt omzetten in vrijwilligerswerk, dan is deze site een goed startpunt om jezelf te oriënteren en meer te weten te komen.

50 Plus-Wijzer

De 50Plus-Wijzer is een bijlage die 4 keer per jaar verschijnt in de volgende kranten: de Heemsteder, de Hofgeest, de Jutter en de Castricummer. De totale oplage van de bijlage is 63.625 exemplaren. Daarnaast heeft de 50 Plus-Wijzer een eigen website waarop dagelijks nieuws, informatie en inspirerende artikelen voor 50-Plussers worden gedeeld. Neem hier dan ook zeker eens een kijkje en voeg hem toe aan jouw bladwijzer.

De 10 leukste sites voor ouderen

Plusonline.nl

Deze ouderen website is onderdeel van het Plus Magazine. Op de pagina zijn naast artikelen en links voor senioren ook veel algemene teksten opgenomen. Er is relatief veel reclame. Een deel van de inhoud is uitsluitend toegankelijk voor abonnees. De uitgelichte artikelen zijn prettig leesbaar en geven vaak goede informatie. Dit is echt een van die senioren websites die je met plezier regelmatig even bekijkt. Hier kun je gerust elke dag even checken of er boeiende onderwerpen bij zijn gekomen!

Aanbevolen artikelen