Dé ideale tablet of iPad voor ouderen

tablets voor ouderen

Ipad en ouderen? Jazeker, want steeds meer mensen die een dagje ouder zijn maken gebruik van tablets en iPads. Tablets voor ouderen of een tablet voor senioren zijn in feit dezelfde tablets als die andere groepen mensen gebruiken. Want uiteraard gaan ook ouderen met de tijd mee en kunnen ze – vaak na een korte cursus- prima uit de voeten met een tablet of iPad. Bij het aanschaffen van tablets voor ouderen dien je wel rekening te houden met een aantal belangrijke zaken die het gebruik van een tablet iets gemakkelijker maken.

IPad en ouderen

Heel belangrijk is wel het beeldscherm, of beter: het formaat van het scherm en dus het formaat van deze kleinere uitvoering van de laptop. Ouderen krijgen vroeg of laat toch vaak te kampen met zichtproblemen. Kies dus eerder voor een groot formaat tablet in de vorm van een 10 inch, zo’n 25 centimeter in de diagonaal. Bovendien: hoe kleiner het formaat, hoe lastiger het is om steeds ineens de juiste toetsen in te drukken. Kies dus altijd voor het grootste formaat. Toegegeven, de grootste tablet is niet het meest handzame model, maar ouderen zullen hun tablet of iPad echter niet snel ergens mee naar toe nemen. Let daarnaast ook op de beeldverhouding. Met name de Android en Windows besturingssystemen hebben verschillende mogelijkheden wat betreft de beeldverhouding.

tablet voor senioren

Opslagruimte

De meeste ouderen zullen hun tablets gebruiken om foto’s op te slaan van hun kinderen en kleinkinderen. En dus moet een tablet voor senioren over voldoende opslagruimte beschikken. Als je een tablet of iPad koopt met 64 GB, dan kun je al tot 48.000 foto’s opslaan. En mocht dit nog niet voldoende zijn, breidt de tablet dan uit met een SD-kaarthouder. Omdat ouderen nog wel eens een verkeerde toets aanraken en zo de tablet dus een verkeerde instructie geven, is het ook al verstandig en stylus bij de tablet aan te schaffen. Een stylus is een aanraakpen. Dat werkt een stuk gemakkelijker. Let dus op of de tablets voor ouderen zijn uit te breiden met zo’n handige pen. Verder hebben ouderen vaak liever een tablet met minder knopjes, dan een uitvoering met heel veel knoppen. In het laatste geval duurt het langer voor ze de tablet of iPad onder de knie hebben.           

Aanbevolen artikelen