De mogelijkheden van plastische chirurgie op latere leeftijd

plastische-chirurgie-op-latere-leeftijd

Als we ouder worden, krijgen we allemaal met Vadertje Tijd te maken. Dat betekent dat we last kunnen gaan krijgen van kwalen en ook ons uiterlijk verandert. Beide aspecten kunnen we meestal niet waarderen. Toch is onze gezondheid het allerbelangrijkste. Om oud te kunnen worden, moeten we in ieder geval zo gezond mogelijk blijven. Daar kunnen we het een en ander zelf aan doen. En wat betreft het uiterlijk, daar kunnen we eventueel wat hulp voor inschakelen, bijvoorbeeld in de vorm van plastische chirurgie.

Bewegingstips voor ouderen

Een gezonde levensstijl en genoeg bewegen, dat is niet alleen goed voor onze gezondheid maar het kan ook helpen om het uiterlijk langer goed te houden. Ze zeggen weleens dat schoonheid van binnenuit komt en voor een groot deel is dat zeker waar. Een gezonde voeding kan bijvoorbeeld een flinke invloed hebben op de huid. Ook voldoende bewegen zorgt dat het lichaam en de huid langer in een goede conditie blijft. Dat kan bewegen kan binnen maar buiten waar je gelijker tijd de in de gezonde buitenlucht bent, dat doet je zeker goed. Wat mogelijk is, hangt natuurlijk enigszins van de conditie af, maar we hebben genoeg bewegingstips voor ouderen om toch in beweging te blijven.

Alles gaat hangen

Ook al ben je gezond bezig, dan nog kan het zijn dat bepaalde ouderdomsverschijnselen erg gaan storen. Bijvoorbeeld omdat de huid erg verslapt waardoor er veel rimpels ontstaan. Veel rimpels in het gezicht kunnen mensen nog ouder laten lijken dan dat ze in werkelijkheid zijn. Mensen worden hier vaak niet vrolijk van als ze in de spiegel kijken en dat heeft dan weer invloed op de mentale gezondheid. In sommige gevallen kan een cosmetische ingreep een oplossing zijn. Bijvoorbeeld met ‘injectables’ of met een facelift van het gezicht en/of de hals. Hierdoor krijgt het gezicht weer meer volume en lijkt de huid weer strakker.

Corrigeren is mogelijk

Hangende oogleden of wallen kunnen een vermoeide uitdrukking geven, ook hier is een correctie mogelijk waardoor de uitstraling weer wat energieker wordt. Hoe gek het ook klinkt, niet alleen de borsten maar ook de oren kunnen gaan hangen. In beide gevallen is het mogelijk om een plastische correctie uit te laten voeren. Voor mannen kan het kaal worden soms ook een ding zijn. Een haartransplantatie kan uitkomst bieden. Ook de billen, de armen, de schaamstreek kunnen aangepakt worden, het is maar net de vraag hoe ver iemand wil gaan. Ook zijn er voor de huid die steeds meer vlekken krijgt speciale behandelmethoden.

Aanbevolen artikelen