De verschillende soorten relaxfauteuils

een oude man in relaxfauteuil

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een relaxfauteuil en kom je er na wat onderzoek achter dat die zoektocht toch wat moeilijker is dan gedacht? Fauteuils, rockers en chaise longues kunnen allemaal stijlvolle, comfortabele stoelen zijn, maar ze verschillen aanzienlijk van elkaar. Ontdek in deze blog alles wat je moet weten over deze dit type meubelstuk, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke het beste bij jou en je huis past.

Wat is een relaxfauteuil?

Een fauteuil is wat de naam doet vermoeden, een luxe stoel die achterover leunt. Ontwerpers en meubelfabrikanten blijven grote stappen maken waardoor dergelijke stoelen verkrijgbaar zijn in verschillende stofferingen zoals leer en stof. Fauteuils worden geleverd met zowel handmatige als elektrische opties, evenals een reeks andere functies zoals massagestand en warmte.

Verschillende soorten fauteuils bieden ook lendensteun en stellen je in staat te rusten in een positie die bijna net zo comfortabel is als liggen op een bed. Met zoveel opties die op de markt beschikbaar zijn, hoe weet je dan welke het beste bij je past? Voordat je een relax fauteuil koopt, is het belangrijk om de belangrijkste verschillen te kennen en te weten welke opties er zijn.

verschillende soorten relaxfauteuils

Lay-flat fauteuils

Lay-flat fauteuils zijn de luxe stoelen waar de meeste mensen aan denken als ze aan fauteuils denken. Deze stoelen kunnen volledig horizontaal gepositioneerd worden voor ultiem comfort. Houd er rekening mee dat deze stoel wel behoorlijk wat ruimte nodig heeft om volledig achterover te kunnen leunen.

Rocker fauteuil

Rocker fauteuils zijn een favoriet van moeders die borstvoeding geven en degenen die lijden aan slapeloosheid, omdat ze de beste fauteuils zijn om in te slapen. Met de toepasselijke naam leunen rockers achterover op gebogen tracks waardoor ze heen en weer kunnen schommelen. Vanwege de rustgevende schommelbeweging is dit type ligmeubel handig voor mensen die ’s nachts moeite hebben om in slaap te vallen.

De verschillende soorten relaxfauteuils

Zweef fauteuil

Zweef fauteuils zijn vergelijkbaar met rockers, behalve dat in plaats van langs een gebogen pad te bewegen, zweef fauteuils heen en weer bewegen op een lineair pad. Als je de voorkeur geeft aan een zachtere beweging, kan deze stoel de juiste keuze voor jou zijn.

Elektrische relaxfauteuil

Elektrische fauteuils zijn vergelijkbaar met traditionele fauteuils, alleen is er in plaats van een handmatige hendel of knop een aan / uit-knop om de stoel elektrisch achterover te laten gaan. De meeste stoelen van dit type hebben een stroom optie die een oneindig aantal zitposities mogelijk maakt. Veel fauteuils kunnen ook worden aangepast met andere elektrische accessoires, zoals een verstelbare elektrische hoofdsteun.

oude man in relaxfauteuil

Aanbevolen artikelen