Heeft u hulp aan huis? Met deze tips haalt u het beste uit uw hulp aan huis

schoonmaakhulp aan huis

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een schoonmaakhulp aan huis in te huren. Tweeverdieners hebben vaak geen tijd om alles in huis zelf te doen. Maar hoe kunt u, als u hulp aan huis aangevraagd heeft, het beste uit ui huishulp halen? De tips die we hieronder voor u hebben verzameld, helpen u om voordelig en efficiënt een huishoudelijke hulp in te schakelen en optimaal te profiteren van uw thuishulp. Zodat u geld overhoudt en nu alvast kunt sparen voor uw kleinkind of uw eigen kind(eren).

1. Kijk wat u zelf kunt doen

Kijk eerst welke huishoudelijke taken u, en/of uw partner, zelf kunt doen. Door basistaken in het huishouden zelf te doen, kunt u besparen op de huishulpkosten. En door regelmatige beweging houdt je jong en blijft u fit. Stofzuigen is een goede taak om zelf te doen. Ook de was aanzetten is een taak die u prima zelf kunt uitvoeren, en/of de was ophangen en strijken. Of de prullenmand legen!

2. Stel een takenlijst op

Nadat u hulp aan huis aangevraagd heeft, is het slim om samen met uw huishoudelijke hulp een takenlijst of werklijst op te stellen Zo kunt u het beste uit uw huishoudelijke hulp halen qua planning en organisatie. Leg bijvoorbeeld in een werkplanning vast welke taken er uitgevoerd moeten worden en vooral ook: hoe vaak. Zo hoeven de ramen wellicht niet elke maand, maar slechts eenmaal per kwartaal gelapt te worden. Plan per activiteit hoe vaak iets gedaan moet worden.

3. Schakel familie of vrienden in

Wellicht is het mogelijk om voor bepaalde taken familie of vrienden in te schakelen. Dat scheelt u al snel een hoop kosten. Een optie is ook om diensten uit te ruilen. Wellicht bent u technisch handig, goed in lampen repareren, kozijnen schilderen of iets soortgelijks. In ruil hiervoor kunt u een vriend of familielid vragen voor periodieke huishoudelijke hulp.

4. Zorg voor goede hulpmiddelen

Besparen op een schoonmaakhulp aan huis kunt u ook doen, door goede hulpmiddelen aan te schaffen. Denk aan een kruimeldief met een lang handvat, goede schoonmaakmiddelen of een huishoudtrap. Zo kan uw huishoudelijke hulp het werk sneller, beter en gemakkelijker doen. En dat scheelt u weer in het uurloon.

5. Zet alvast de spullen klaar

Als uw schoonmaakhulp aan huis met vakantie gaat en u een vervanger krijgt, zet dan alvast alle benodigde spullen voor haar of hem klaar. Dit scheelt en hoop uitlegtijd en zoektijd!

Aanbevolen artikelen