Is Egypte een goede bestemming voor een seniorenreis?

seniorenreis naar egypte

Senioren vinden het doorgaans heerlijk om op vakantie te gaan met een georganiseerde reis. Wanneer u een georganiseerde reis boekt, hoeft u bijna niets te doen en kunt u volop genieten van uw vakantie. Onbekende maar intrigerende landen zoals het warme Egypte spreken tot de verbeelding, maar vragen ook de nodige voorbereiding en voorzichtigheid wanneer u op eigen gelegenheid op reis zou gaan. Met een georganiseerde reis wordt u volledig ontzorgd en kunt u met een gerust hart op vakantie naar Egypte!

egypte seniorenreis

Wat zijn de voordelen van een groepsreis voor senioren?

Aan een georganiseerde groepsreis voor senioren kleven diverse voordelen. Niet alleen de vakantie wordt geregeld, ook wat betreft het vervoer ter plekke hoeft u zich geen kopzorgen te maken. En onder begeleiding van een gids is er altijd iemand die u kan vertellen over bijzondere bezienswaardigheden of bepaalde gebieden of steden. Bovendien maakt u kennis met allerlei nieuwe mensen van uw eigen leeftijd. Tijdens de groepsreis is de kans groot dat u mensen leert kennen met wie het goed klikt.

Omdat u vooraf en tijdens het verblijf geen energie hoeft te verspillen aan de vakantieplanning, kunt u zich zorgeloos laten meevoeren tijdens de georganiseerde excursies. U kijkt uw ogen uit, want u zult vaak met uw groep meerdere gebieden, dorpen en steden verkennen.

senioren reis naar egypte

Egypte: land van de Rode Zee en zonovergoten badplaatsen

Ontdek de intrigerende geschiedenis van Egypte en de rijkdom aan cultuurschatten uit oeroude tijden. Bij het zien van de immense woestijn zult u zich afvragen waarom juist dit land de ontstaansgeschiedenis herbergt van een de meest hoogwaardige beschavingen. Bekende iconische schatten zijn uiteraard de piramides van Gizeh en de historische overblijfselen in Luxor. Maar Egypte is ook buitengewoon geliefd als vakantiebestemming voor strand- en duikliefhebbers.

Behalve de rijke en aloude cultuur staat Egypte ook op de toplijstjes als het gaat om zonzekere badplaatsen. Denk hierbij aan de uitgestrekte kuststrook van Hurghada waar langs kilometers strand de watersport intensief wordt beoefend. Hurghada heeft ook een oud gedeelte, genaamd ‘El Dahar’ waar u de typische Arabische sfeer kunt proeven en rondstruinen langs allerlei authentieke winkeltjes. El Gouna is een lux vakantieoord met veel resorts en hotels langs prachtige lagunes en dankt om die reden haar bijnaam ‘Klein Venetië aan de Rode Zee’. Over de smalle kanaaltjes varen watertaxi’s van hotel naar hotel of naar restaurants, bars en winkeltjes.

Als u overigens een bijzondere boottocht wilt maken in combinatie met een verkenning van Egyptische schatten, dan is een cruise over de Nijl iets waar u tijdens de groepsreis in Egypte zeker naar uit zal kijken! Een cruisetocht is een reis die alles combineert: zon, zee en strand met culturele hoogtepunten langs de Nijl. Aan boord verblijft u in een comfortabele slaapcabine.

seniorenreis egypte

Seniorenreis Egypte

Omdat senioren doorgaans meer behoefte hebben aan comfort en gemak is een all-inclusive resort voor de gemiddelde 65-plusser de beste optie voor een comfortabel verblijf. Resorts bieden veel faciliteiten aan zoals restaurants, zwembaden en terrassen die een aangenaam vakantieverblijf garanderen. Vaak loopt er voldoende personeel rond die klaar staan voor extra ondersteuning. Ook zijn er goede liften aanwezig. Meestal worden er vanuit hotels of resorts ook excursies aangeboden die goed geregeld zijn zoals citytours en cruises. Ook op het resort zelf is er voldoende gelegenheid voor ontspanning.

Geniet tijdens uw vakantie in Egypte van het comfort van all-inclusive resorts en sta even stil bij de volgende voordelen waar u tijdens uw verblijf op een resort van profiteert:

• Entertainment gericht op ouderen

• Aangepaste badkamers

• Ruime hotelkamers

• Uitstekende reisbegeleiding en ondersteuning

• Toegankelijke infrastructuur voor rolstoelen of scootmobiels

• Na 22:30 is het doorgaans rustig op het resort

Egypte is een land waar veel resorts zijn. De resorts zijn vaak luxe ingericht en betaalbaar. Voor senioren die graag de kille maanden in Nederland ontvluchten naar zonzekere oorden met authentieke bezienswaardigheden en cultuur is Egypte zeker de moeite waard!

Aanbevolen artikelen