Misvattingen rondom content marketing

content marketing

Content marketing is hetzelfde als sociale media.

Niet waar! Content is een breed begrip en kan het best omschreven worden als: de inhoud van verschillende vormen van media. Dit kan dus inderdaad betrekking hebben op bijvoorbeeld foto’s (op sociale media of in een tijdschrift), maar het kan ook gaan om teksten en video’s. Wanneer het gaat om content marketing of content optimalisatie, dan worden hiermee niet de sociale media kanalen bedoeld. Hiermee gaat het over het optimaliseren van de teksten op jouw website. Door deze teksten te optimaliseren en hierbij rekening te houden met de populaire zoektermen, zorg jij ervoor dat jouw website beter gevonden kan worden op Google. 

De producten op mijn website zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk klanten mijn website bezoeken.

Niet waar! Zoals hiervoor ook al werd benoemd gaat het bij Google vooral om de zoektermen die worden gebruikt. Dus ook op de productpagina’s is het belangrijk om relevante teksten te plaatsen. Zo zorg je ervoor dat jouw website eruit springt, tussen alle andere grote spelers online. Voor deze teksten is het belangrijk dat je niet teveel en niet te weinig populaire zoektermen gebruikt. Google herkent de zoektermen sneller wanneer deze op de juiste plekken worden geplaatst. Daarnaast is het belangrijk dat deze teksten kwalitatief worden geschreven en goed leesbaar blijven, zodat jouw website nog altijd professioneel overkomt.

Content marketing uitbesteden

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met het schrijven van teksten en het verwerken van populaire zoektermen. Maar wanneer je dit nog nooit hebt gedaan, loop je het risico dat je de zoektermen op de verkeerde plek plaatst, waardoor deze niet worden opgemerkt door Google. Het kan ook zo zijn dat je per ongeluk teveel zoektermen gebruikt. Hierdoor zal Google jouw website ‘afstraffen’ door deze juist niet hoger te plaatsen. Dit wordt keyword stuffing genoemd. Waarschijnlijk is het optimaliseren van website teksten, inclusief het juist toepassen van SEO, niet iets is wat jij dagelijks doet. Daarom kan dit aardig wat tijd in beslag nemen. Mocht je er dan achteraf achter komen dat het niets oplevert, doordat je bovengenoemde fouten hebt gemaakt, dan is dit natuurlijk erg zonde van jouw tijd. Tijd die ook geïnvesteerd kon worden in andere primaire processen binnen jouw bedrijf. Traffic Today verzorgt content marketing op hoog niveau. Met hun expertise breng jij jouw bedrijf letterlijk naar de top van Google en benut jij alle potentie binnen jouw website!

Aanbevolen artikelen