Waarom een reis naar Peru op oudere leeftijd nog steeds goed te doen is

op oudere leeftijd naar Peru

Peru is een van ’s werelds mooiste reisbestemmingen, ook als je al met pensioen bent! Zo kun je Machu Picchu met de trein bereiken en hoef je niet per se 4 dagen te lopen, zoals velen doen op het Inca trail. Tijdens die vierdaagse wandeling leg je we ongeveer 50 kilometer af door de hoge Andes. Je steekt twee passen over en bezoekt afgelegen Inca-sites die op geen enkele andere manier bezocht kunnen worden. Ben je echter slechter ter been, dan kun je Machu Picchu dus nog steeds bezoeken. Als je met pensioen bent en je houdt van reizen en avontuur, dan is het nu de tijd om naar Peru te gaan, hier onder zijn enkele van de redenen waarom.

Als je wandelen gewend bent dan zul je geen moeite hebben om de Inca Trail te wandelen, zolang je jezelf maar de tijd geeft om te wennen aan de hoogte voordat je begint. Bovendien is het wandelen van de Inca Trail met een commercieel bedrijf zeer goed te doen. Je hebt alleen de dagrugzakken met water, wat snacks en regenjassen bij je. De dragers nemen alle zware spullen mee en zetten de tenten op en breken ze af. Een kok bereidt de maaltijden, die aan een tafel in een tent worden geserveerd.

Je hebt alle tijd om van de reis te genieten

Mensen met een baan kunnen meestal niet langer dan een week of drie vrij nemen. Ze vliegen naar Cusco, wandelen het Inca trail en vliegen naar huis. Ze hebben geen tijd om aan de hoogte te wennen en weinig tijd om van de schoonheid van het land te genieten. En dit terwijl er ontzettend veel te zien is, zoals de koloniale steden Arequipa en Cuzco en de Colca Canyon, waar pre-Inca-volkeren nog steeds hun bergterrassen cultiveren zoals ze dat al eeuwen doen.

een reis naar Peru op oudere leeftijd is nog steeds goed te doen

Je hebt alle tijd om de reis te plannen

Als je van avontuurlijke reizen houdt, vind je het waarschijnlijk leuk om erover te dromen en het te plannen. Je leest graag reisgidsen en zoekt op internet naar informatie. Je leest ook graag over de geschiedenis, cultuur en samenleving van de plekken die je gaat bezoeken, omdat de kennis die je opdoet je een diepere waardering en meer plezier geeft van wat je daar tegenkomt. Nou, daar heb je nu alle tijd voor. Dus je zult een meer lonende reis hebben als je op latere leeftijd gaat.

Je hebt meer geld dan toen je twintig was

Zelfstandige reizigers hoeven niet in de duurste hotels te verblijven of in de duurste restaurants te eten, maar ze hoeven ook niet te lijden. Jonge mensen die met een zeer beperkt budget reizen, verblijven vooral in hostels en eten behoorlijk twijfelachtig eten. Ben je wat ouder, dan heb je meestal een groter budget te besteden en kun je dus wat luxe pakken. Tussen de 40 euro en 50 euro per nacht heb je in Peru zeer schone, comfortabele hotelkamers met een privébad in hotels met Engels sprekend personeel. Je kunt ook het heerlijke eten van Peru proeven in restaurants die redelijk betaalbaar zijn, maar duur zijn voor typische jonge backpackers.

Veel gepensioneerden zijn bang om alleen te reizen en zijn bang dat ze niet sterk genoeg zullen zijn voor avontuurlijke reizen. In Peru kom je echter mensen van dezelfde leeftijd tegen die ook van onafhankelijk reizen houden. Hun ervaring en perspectieven zijn heel anders dan die van jonge reizigers, wat ’s avonds kan zorgen voor interessante gesprekken rond de eettafel.

Peru heeft een aantal van de beste gerechten in Latijns-Amerika. Als je denkt dat alle Latijns-Amerikaanse gerechten op Mexicaans eten lijken, staat je een verrassing te wachten. Peruaans eten is heel anders, en het bevat dingen als gegrilde alpaca steak en ceviche die je zeker wilt proberen. Ceviche is rauwe vis, of schaaldieren, gemarineerd in limoen- of citroensap en geserveerd met geroosterde maïs, zoete aardappelen en rauwe ui. De citrussappen “koken” de vis. Het is dus niet echt rauw zoals sushi dat is. Je moet dit heerlijke gerecht minstens één keer hebben geprobeerd als je in Peru bent en je zou het moeten begeleiden met de nationale drank van Peru, de pisco sour.

Waarom een reis naar Peru op oudere leeftijd nog steeds goed te doen is

Wanneer te gaan?

De beste reistijden om naar Peru te gaan zijn april/mei of september/oktober. De zomer is druk en de winter is het regenseizoen in Peru. De Inca Trail is in februari gesloten.

Wil je de Inca Trail gaan bewandelen check dan: www.andeantravelweb.com/peru/index.html Dit is een onafhankelijke website met veel nuttige informatie over Peru en over trektochten in het land. De site bevat ook links naar de websites van een aantal bedrijven. Je kunt de Inca Trail niet alleen wandelen. Je moet een bedrijf kiezen. Het bedrijf dat je kiest zorgt voor de benodigde vergunningen: de Peruaanse overheid beperkt het aantal afgegeven vergunningen om erosie en verslechtering van de wandelroute te voorkomen. Reserveer daarom enkele maanden van tevoren.

Aanbevolen artikelen