Wat voor scootmobiel kunt u het beste aanschaffen?

scootmobiel aanschaffen

Qua scootmobielen is er veel keuze

Wie een scootmobiel aanschaffen wil, komt al snel tot de ontdekking dat er op dit gebied ontzettend veel keuzemogelijkheden zijn. De ruime keuze kan je in vertwijfeling brengen welke scootmobiel aanvragen in jouw situatie het beste is. Hieronder vind je een serie tips en een impressie van verschillende soorten scootmobielen, zodat je een goede afweging kunt maken welke scootmobiel het beste bij jou past.

Bepaal hoe wendbaar de scootmobiel moet zijn

Ouderen of mensen met beperkingen zullen er achter komen dat als ze een scootmobiel aanschaffen willen, er keuze is uit modellen met drie, vier en zelfs vijf wielen. Deze drie verschillende soorten scootmobielen zijn allemaal even stabiel. Het verschil zit hem in de wendbaarheid. Een scooter met drie wielen stuurt beter en gemakkelijker dan een mobiele scooter met vijf wielen. Bepaal dus waar je de scootmobiel vooral nodig hebt. In kleine ruimtes en appartementen is een driewieler het meest wendbaar, terwijl een vier of vijfwieler geschikter is voor grotere ruimtes, op de weg en voor ruwer terrein.

Kies een scootmobiel met een goede snelheid

Wil je een scootmobiel aanvragen, dan moet je ook goed kijken naar de snelheid van de scootmobiel. Moet je regelmatig wat langere afstanden afleggen, dan is hetwel prettig als de scootmobiel enige vaart heeft.

Kijk goed naar de actieradius

Onder actieradius wordtde maximumafstand verstaan die de scootmobiel kan afleggen. Snellere scootmobielen hebben doorgaans ook een hoge actieradius. Leg je veel afstanden af, regel dan een wagen met een sterke accu. Zo voorkom je dat je ineens met een scootmobiel komt te staan die niet meer verder kan rijden.

Vervoer met de auto op het OV

Bedenk dat onder de verschillende soorten scootmobielen exemplaren zitten die opvouwbaar zijn. Houd je van reizen met de taxi, de bus of kun je met een bekende meerijden, ga dan zeker voor een demontabele of opvouwbare scootmobiel. Vergeet daarbij niet dat inklapbare scootmobielen vaak wel een minder sterke accu hebben, waardoor de actieradius lager is dan gemiddeld. Voor liefhebbers van grotere trajecten is een inklapbare of demontabele scootmobiel dan ook wat minder geschikt.

Let op het zitcomfort

Gezien de tijd die menige gebruiker zittend op een mobiel doorbrengt, is het prettig als de stoel fijn en comfortabel zit. Een stoel moet daarnaast ook goed mee eren, zodat schokken opgevangen worden. Test het rijcomfort zeker goed uit door een langere proefrit te maken.

Maak een weloverwogen keuze voor je gaat kopen

Ga pas over tot het definitief een scootmobiel aanschaffen als je hiervoor genoemde kenmerken van de scootmobiel goed in kaart hebt gebracht. Dan weet je zeker dat je een goed doordachte keuze maakt en geen miskoop doet.            

Aanbevolen artikelen