Zo haalt u het meeste uit uw spaargeld

sparen naast pensioen

Ook wanneer u op leeftijd bent, heeft u nog genoeg om voor te sparen. Wellicht een mooie bootreis voor volgend jaar of wilt u een mooi bedrag sparen voor uw (klein)kinderen. Sparen naast pensioen kan soms best lastig zijn. U wilt zelf goed kunnen rondkomen, maar ook wat geld opzij zetten. In dit artikel leest u alles over spaargeld 65 plusser. Wat kunt u precies met uw spaargeld doen om het vermogen snel te doen groeien?

Nu is de tijd

U hebt uw hele leven gewerkt voor een mooie oude dag. Wanneer u als 65 plusser nog goed in je vel zit, is dit natuurlijk het moment om de vruchten te plukken van jouw spaargeld. Het is belangrijk om uw spaargeld te laten groeien, maar nu u nog gezond en fit bent, moet u er ook gebruik van maken. Wat heeft u altijd al willen doen of hebben? Dit is de tijd om die verre rondreis naar Azië te boeken of toch nog een sauna voor in huis te kopen.

De juiste spaarrekening

Het rentepercentage is de laatste jaren sterk gedaald. Echt flink kunnen sparen middels een spaarrekening is vandaag de dag nog niet zo eenvoudig. Wilt u weinig risico lopen en toch sparen naast pensioen? Ga dan op zoek naar een spaarrekening met het meest gunstige rentepercentage. Online kunt u eenvoudig spaarrekeningen met elkaar vergelijken en de beste optie kiezen.

Investeren

Ook kunt u uw spaargeld gebruik om te investeren. U kunt jonge bedrijven helpen starten door een ze een lening af te sluiten. U ontvangt dan na een bepaald termijn deze investering plus rente terug. Dit is ook een perfecte manier om uw (klein)zoon of (klein)dochter te helpen met het realiseren van hun dromen. Het is misschien lastig om hier over na te denken, maar je kunt nu al schenkingen overmaken naar jouw kinderen. Zo hoeven zij geen belasting over de erfsom te betalen en kunt u nu al genieten van hun volgende stappen in hun leven.

Beleggen

Heb u nu u pensioen hebt meer tijd om je bezig te houden met de actualiteiten, politiek en maatschappelijke ontwikkelingen? Dan kunt u deze kennis ook goed inzetten om te beleggen. Weet u wat er economisch speelt en durft u het risico wel aan? Start dan met investeren in aandelen met jouw spaargeld ouderen. Wanneer u dit slim speelt, kunt u uw spaargeld snel doen groeien.

Wilt u het beste uit uw spaargeld halen nu je op leeftijd bent? U kunt uw vermogen eenvoudig laten groeien. Maar wees ook niet bang om gebruik te maken van uw spaargeld ouderen. Het spaargeld 65 plusser kun u het beste gebruiken nu u nog gezond en fit bent.

Aanbevolen artikelen